Byfest – alt, du skal bruge til at samle byen til en fantastisk fest

Er byfesten i dit lokalmiljø ved at nærme sig, og har du fået tjansen for at arrangere det? Der er mange ting, der skal tages højde for, så du kan sikre, at byfesten bliver en succes, der tiltrækker indbyggerne i byen, og som skaber et fantastisk arrangement. 

 

Men hvad skal du egentlig bruge for at stable den bedst mulige fest på benene? Det har vi svaret på. Vi har samlet inspiration til alt det, du skal have styr på, når der skal arrangeres fest i byen. Få styr på byfesten her.  

 

Sørg for gode rammer, hvor man kan samles
Lad os starte med det helt basale. Når der skal arrangeres en byfest, skal du have styr på rammerne, og dermed have et samlingspunkt, hvor folk fra byen kan mødes. Det kan være på en fodboldbane, i en park eller en anden form for grønt område. Det kan også være en stor parkeringsplads. 

 

Så langt så godt. Nu er området på plads. Området udgør dog ikke rammerne i sig selv. Der skal være noget, der gør det tydeligt, at det er her, der er byfest. Her er et telt oplagt. Telte er indbegrebet af byfester – uanset om det er fester i de mindre provinsbyer, eller det er i de store byer. 

 

Teltet er det sted, hvor man samles. Både inden for teltet og uden for teltet. Det er derfor med til at afgrænse, hvor festlighederne finder sted. 

 

Derudover er teltet også uundværligt rent praktisk. Er det en sommerfest, der skal stables på benene, kan telte være et sted, folk kan finde ly fra solens stråler, hvis der er behov for lidt skygge. Skulle der komme et regnskyl, er teltet især uundværligt. Her vil du hurtigt opdage, hvordan folk vil stimle sammen i teltet i ly for regnen. 

 

Er det i de lidt køligere måneder, der skal holdes byfest, er teltet også en nødvendighed. Her er det lettere at holde varmen, når der er flere mennesker, der opholder sig i teltet i ly for vind og vejr. Er der meget koldt udenfor, kan du med fordel kombinere teltet med et varmeapparat. Så er der rig mulighed for at få fyret op under festlighederne. 

 

Saml folk til en god snak omkring borde og bænke
Byfester er ofte kendetegnet ved, at det er hyggen og samværet, der er i højsædet. Det gør derfor ikke noget, at folk sidder lidt tæt og kommer hinanden ved. Vi vil derfor helt sikkert anbefale, at der benyttes borde og bænke til byfesten. 

 

Fordelen ved dette er også, at det er forholdsvis nemt og hurtigt at stille op og rydde væk. Skal der pludselig gøres plads til et dansegulv til byfesten, er det derfor hurtigt og nemt at flytte rundt på borde og bænke. 

 

Når der er sørget for gode borde og bænke, er det nemt for de deltagende at samle sig i grupper, hvor de kan få en snak med nye og gamle bekendtskaber. 

 

Mad og drikke er indbegrebet af hygge
Det her er et punkt, vi ikke kommer udenom. Mad og drikke skal der til. Det er jo ofte det, der omfavner hyggen. At vi kan få en øl eller sodavand sammen med en, vi måske ikke lige snakker med hver dag. At man mødes til en hotdog ved grillen. 

 

Når der er sørget for god mad og drikke – og rigeligt af det – er der lagt op til en festlig byfest. Men hvad skal du servere? Det vil være forskelligt fra arrangement til arrangement og vil især afhænge af publikummet. 

 

Er byfesten særligt henvendt børnefamilier, skal der selvfølgelig være lækkerier til børnene. Det kan for eksempel være slushice, softice, popcorn, candyfloss og lignende, som altid er et hit hos de yngste – og nogle gange også hos de voksne. Af drikkevarer kan det være alt fra sodavand og juice til kakao, som falder i god jord hos de yngre deltagere. 

 

Er det mere en ”voksen”-byfest, eller er festlighederne delt op i forskellige dele, hvor der sker lidt mere for de voksne om aftenen, skal der selvfølgelig også være noget til dem. I den situation er en god fadøl, som er nem at have med at gøre og skænke, en klassiker til byfesten. Sodavand er selvfølgelig også et must, da du skal huske, at det ikke er alle, der drikker øl eller alkohol generelt. 

 

Kigger vi på maden, er en pølsevogn et sikkert hit. Og det er endda hele familien, der nyder godt af hotdogs, pomfritter og lignende. Det gode ved en pølsevogn er, at du får alt maden samlet ét sted. Derudover vælger du selv, om det skal være den helt store menu med mange muligheder, eller du går med de mest populære retter på menuen. 

 

Sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle
En byfest går typisk ikke kun ud på at spise og drikke. Der skal selvfølgelig også være nogle sjove aktiviteter, der lokker både store og små til. Heldigvis er der en masse gode bud på, hvad disse aktiviteter kan bestå af. Der er derfor både noget til den store og den lille byfest. 

 

En hoppeborg er et rigtig godt sted at starte, hvis du ved, der kommer mange børn til byfesten. Børn bliver altid yderst imponeret over en hoppeborg, da det ikke lige er noget, de har hjemme i haven. Det er især de lidt mindre børn, der synes, det er hyle skægt. 

 

Til de lidt større børn kan sumodragter og boksehandsker være en sjov aktivitet, hvor man får lov at kæmpe lidt mod hinanden. Vi ser dog også, at der er mange voksne, der trækker i sumodragterne og skaber en sjov oplevelse for dem selv og tilskuerne, der kigger med på sidelinjen. Dét er noget, der kan skabe et godt grin til byfesten. 

 

Skal der være noget, der er særligt henvendt de unge og voksne, er rodeotyr, skydetelt og stærkmandsmaskiner en virkelig sjov tilføjelse til festlighederne. Du kan derfor sagtens finde sjove aktiviteter, som kan underholde hele familien. 

 

Gode toiletforhold gør det hele lidt sjovere
Det her er en af de lidt kedelige, men nødvendige, ting, der skal være til din byfest. Det gør det nemlig lidt sjovere, når man er deltager til festen. Det er selvfølgelig toiletter. 

 

Der kan selvfølgelig være forhold, hvor der ikke lige er toiletter i nærheden af det område, hvor du afholder byfesten. Toiletvogne kan derfor være den ideelle løsning. På den måde sikrer du, at der ikke er nogen, der skal forlade festlighederne for at tage hjem for at komme på toilet. 

 

De små, men uundværlige ting, du ikke vil glemme
Der er mange ting, der skal tages højde for, når du skal arrangere en byfest. Det er superærgerligt at glemme noget. Som en af de sidste punkter har vi derfor samlet nogle af de mindre ting, du måske ikke lige har tænkt på, men som er uhyre vigtige for at sikre den bedste oplevelser for gæsterne til festen. 

 

Hvad skal der spises og drikkes af? 
Det er rigtig godt, at du har fået styr på mad og drikke, men hvad skal gæsterne spise og drikke af? Det er vigtigt, at du sørger for rigeligt med glas og tallerkner. Husk især også at tage højde for, hvad der bliver serveret, og dermed hvilken form for service der er mest passende. 

 

Skal der for eksempel serveres franske hotdogs, er de nemmeste at få med en papirpose om i stedet for på en pølsebakke. Tænk for eksempel også over, hvordan pomfritter skal serveres, og om der skal være bestik til. 

 

Husk på, hvis du ikke har nok service – både i form af tallerkener, glas og bestik – så kan du ikke servere mere for gæsterne til byfesten. Og husk nu servietter. De fleste mennesker sætter pris på, at man lige kan tørre sin fingre eller tørre sig om munden, når man har spist. 

 

Klassikeren – er der nok toiletpapir?
Toiletpapir er selvfølgelig et must, hvis du stiller toiletter til rådighed. Det er rigtig ærgerligt at løbe tør for. Derudover skal du også huske alle de andre ting, der skal være til rådighed på toilettet. Det er for eksempel håndsæbe og evt. papirhåndklæder. 

 

Hvordan skal mad og drikke opbevares? 
Det her er faktisk ikke en lille ting, men ikke desto mindre ser vi ofte, at folk ikke lige har tænkt over, hvordan mad og drikke skal opbevares. 

 

Til drikkevarer og ikke-tilberedte madvarer er det selvfølgelig en fordel med en køler. Skal I sælge is, har du selvfølgelig brug for en fryser. Ellers er der ikke meget ved dem, når de skal indtages.

 

Lej udstyret, når du skal arrangere en byfest
Vi har nu præsenteret dig for vores bedste råd til, hvad du skal huske, når du skal arrangere en byfest. Det sidste råd, vi vil komme med, handler om, hvilke fordele der er ved at leje mange af de remedier, du skal bruge til festen. 

 

Byfesten afholdes de fleste steder kun én gang om året. Det kan derfor være meget omstændigt at købe for eksempel borde, bænke, toiletvogne og så videre. Det skal jo opbevares et sted de resterende dage i løbet af året, hvor der ikke er fest. I langt de fleste tilfælde kan det derfor i langt højere grad betale sig at leje i stedet for at købe. 

 

Har du brug for rådgivning til, hvad du skal vælge af remedier, vogne, tilbehør og udstyr? Vi kommer gerne med gode råd til, hvad der passer perfekt til den byfest, du skal arrangere. Tag fat i os på telefon 71993790 eller e-mail udlejning@kelds-polser.dk. Så hjælper vi dig.